Fragt fra: 395,-

Telefonen åbner kl 08:00

Grundet en opdatering i Google Chrome browseren, kan du opleve at hjemmesiden kører langsomt eller slet ikke svarer. Oplever du dette, bør du genåbne vores hjemmeside i en anden browser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

OK, LUK BESKED

Elementer til udestuer, vinterhaver og pavilloner

Vinduesgrossisten tilbyder vinduer og døre til din nye udestue i en høj kvalitet. En udestue giver ekstra plads i din bolig og øger også dens værdi. Vore udestue elementer, er som vore øvrige produkter godt isolerede til rum der kan benyttes hele året. De kan let kombineres med vores udvalg af terrassedøre. Udestueelementer kan fås i træ, træ-alu og PVC. For at beregne en pris skal du blot klikke på ‘beregn pris’ og derefter indtaste mål og specifikationer. Hvis du er i tvivl om noget vedrørende vores store udvalg, kan du få mere information om, hvad du skal være opmærksom på, i nedenstående guide.

Guide til bestilling af udestueelementer

Hvis du vil bygge en udestue, bør du læse nedenstående.

 1. Hvilket materiale skal jeg vælge?
 2. Hvordan tager jeg mål til mit udestueelement?
 3. 2 eller 3 lags glas?
 4. Skal mit udestueelement have en udluftningsventil?
 5. Hvad er en not og skal jeg bestille med not eller uden not?
 6. Hvilken sprossetype skal jeg vælge?
 7. Skal jeg vælge spændstykke?
 8. Tilpasning af spændstykke til andre elementer

 

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Vi har her opstillet 3 spørgsmål, som kan hjælpe dig med at finde ud af hvilket materiale, du bør vælge til din egen udestue eller det ekstra rum som du kan bruge året rundt.

 •  Hvor vigtig er minimalt vedligehold for mig?

 •  Ønsker jeg at bibeholde min boligs udtryk?

 •  Hvad må udestueelementerne koste?

Hvis minimalt vedligehold er på din ønskeliste, er træ/alu og plast måske det rette materialevalg. Men inden du vælger en af disse materialer, bør du overveje om de passer til din boligs udseende. Derudover vil materialevalget også påvirke den endelige pris. Læs mere om materialevalg her

 

Hvordan tager jeg målene til udestueelementer?

Elementerne til udestuen kan opmåles på følgende måde:

 •  Mål udvendigt fra mursten til mursten. Dette mål kaldes for hulmål.

 •  Bemærk: Væggen kan være skæv, derfor bør du måle efter flere steder.

 •  Fra henholdsvis hulmålets bredde og højde skal du fratrække 2,5 cm. fra de mindste mål du finder.

 • Når du har fratrukket 2,5 cm, har du karmmålet.

 • Det er karmmålet, du skal bruge, når du skal indtaste mål i vores prisberegner.

OBS!

Hvis der går flere elementer til samme hul, anbefaler vi at du holder en afstand imellem elementerne på 10 mm.

 

Skal jeg vælge 2 eller 3 lags glas?

Begge rudetyper lever op til det nuværende bygningsreglement – derfor kan du trygt vælge både 2 eller 3 lags glas. Vi anbefaler dog kun 3 lags glas til store vinduespartier eller hvor huset er isoleret som et Energi A hus, da det ellers kan tage mange år at tjene den ekstra pris hjem.

 

Skal mit udestueelement have en udluftningsventil?

En udluftningsventil har alene ingen effekt. For at det kan betale sig skal luften, der kommer ind via en udluftningsventil kunne strømme gennem din bolig og ud af en anden udluftningsventil.

Derfor skal der være flere udluftningsventiler i din bolig, og disse skal helst være placeret modsat hinanden. Du skal dog være opmærksom på at effektiv udluftning kun sker ved at du åbner døre eller vinduer. Der kan som alternativ monteres en elektrisk ventilator et passende sted i huset.

 

Hvad er en not og skal jeg bestille med not eller uden not?

En not er en udfræsning i karmen på et element. Det kan være en fordel at tilvælge not, da en not kan gøre det lettere at montere eksempelvis lysning. Det er dog forskelligt fra tømrer til tømrer om, han foretrækker med eller uden not.

 

Hvilken sprossetype skal jeg vælge?

Vi anbefaler altid, at man vælger energisprosser hvis det er muligt. Energisprosser er sprosser som er limet på glasset. Derved er energisprosser det energivenlige valg. Gennemgående sprosser deler derimod glasset i flere separate glasstykker.

Husk! Jo flere sprosser din dør skal have, des dårligere vil lysindfaldet blive. Husk derfor at vurdere antallet af sprosser i forhold til din dørs størrelse.

 

Skal jeg vælge spændstykke?

Du kan tilvælge spændstykker til elementer i træ og træ/alu., ikke i PVC elementer

Rent konstruktionsmæssigt vil et spændstykke ikke gøre dit udestueelement mere robust. Et spændstykke kan derimod være med til at give dine elementer et mere traditionelt udtryk. Om du skal tilvælge spændstykker, afhænger derfor af din boligtype og din smag.

 

Tilpasning af spændstykke til andre elementer

OBS: Hvis du tilvælger spændstykke til dine udestueelementer, og hvis de skal placeres sammen med en terrassedør, skal du være opmærksom på at bundstykkerne på udestueelementerne og bundtrinnet på terrassedøren skal være i samme højde, da spændstykkerne ellers ikke vil flugte. Vores ’bundstykker som sidekarme’ og hårdttræ bundstykker måler 4,5 cm i højden, mens vores aluminium bundtrin måler 2,5 cm i højden.

Skal du bruge yderligere oplysninger, så kontakt os venligst. Vi sidder klar til at hjælpe på telefon nr. 72629040.