Fragt fra: 395,-

Telefonen åbner kl 08:00

Grundet en opdatering i Google Chrome browseren, kan du opleve at hjemmesiden kører langsomt eller slet ikke svarer. Oplever du dette, bør du genåbne vores hjemmeside i en anden browser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

OK, LUK BESKED

Hoveddør og facadedør

Med en hoveddør eller facadedør sender du signaler til dine besøgende om husets identitet allerede før, de kommer ind i huset. Hoveddøren har derfor stor betydning for boligens æstetiske udtryk og er med til at fortælle, hvem der bor i huset. Læs vores guide til at vælge den rigtige facadedør her. På oversigten herunder fremgår Vinduesgrossistens brede udvalg af billige facadedøre. Hvis du ønsker at beregne en pris, skal du blot klikke på den ønskede model. Herefter bedes du indtaste mål samt specifikationer. Når mål og specifikationer er indtastet, får du oplyst prisen på din facadedør.

Bemærk: Som standard er knastfrit træ forvalgt som materiale. Såfremt du ønsker din facadedør i et andet materiale, kan du ændre det, når du har valgt den ønskede facadedør.

Guide til at vælge den rigtige facadedør

Er du i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny facadedør, så læs med her. Vi gennemgår her de spørgsmål mange stiller, inden de bestiller deres nye bryggersdør eller hoveddør.

 

Oversigt over indhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg vælge?
 2. Hvilken stil bør min nye hoveddør have?
 3. Hvilken dørtype skal jeg vælge?
 4. Dør med sideparti?
 5. Hvordan tager jeg mål til min nye hoveddør?
 6. Hvilken farve skal min hoveddør have?
 7. Hvad er min dørs åbningsretning?
 8. Hvilken type lås skal jeg vælge?
 9. Skal jeg vælge 2 eller 3 lags glas?
 10. Hvilke type sprosser skal min dør have?

 

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Du kan få din facadedør både i træ, træ/alu og plast. Hvad du bør vælge afhænger af flere ting. Du bør stille dig selv nedenstående spørgsmål:

 • Ønsker jeg minimal vedligeholdelse?
 • Vil jeg bibeholde min boligs nuværende udseende?
 • Hvad må døren koste?

Hvis du ønsker minimal vedligeholdelse, bør du overveje at bestille dine elementer i træ/alu eller plast, men husk at tage højde for din boligs arkitektoniske udtryk. Hvis du eksempelvis bor i et bindingsværkshus, bør du overveje elementer i træ for ikke at ændre din boligs udtryk.

Læs mere om valg af materiale her.

 

Hvilken stil bør min nye hoveddør have?

Når du skal købe en ny facadedør, er det vigtigt, at du køber en dør, som passer til din boligtype. Bor du eksempelvis i en palævilla, bør du købe en dør med mange detaljer – her i blandt en dør med fyldninger, sprosser og eventuelt spændstykker. Det er med til at give din bolig et charmerende udseende. Bor du derimod i en moderne bolig, som eksempelvis en funkisvilla, bør du vælge en facadedør med et enkelt udseende.

 

Hvilken dørtype skal jeg vælge?

Vi har to typer af døre, som kan anvendes som bryggersdør og hoveddør. En rammedør og en pladedør.

Rammedør:

En rammedør består altid af en karm og en dørramme. Inde i dørrammen kan du vælge, om du ønsker, at der skal være et eller flere glasfelter og/eller en eller flere fyldninger. Døren kan dermed designes på mange forskellige måder og passer derfor til de fleste boligtyper, ligesom døren også er ideel som både bryggersdør og hoveddør.

Du kan se vores udvalg af rammedøre i toppen af denne side.

Pladedør:

En pladedør består altid af en karm og en ramme. Hvis du gerne vil have mulighed for at kigge ud, kan du vælge at få døren med et lille glasfelt. Glasfeltet fås i følgende udskæringer: Cirkel, halvcirkel, 45 drejet kvadrat samt i et aflangt glasfelt. Pladedøren er en meget populær dør som især anvendes til moderne nybyggerier. Mange bruger også pladedøren til moderne typehuse og køber i stedet en facadedør som bryggersdør.

Du kan se vores udvalg af pladedøre her.

 

Dør med sideparti

Du kan altid få sidepartiet monteret i samme karm som din facadedør – eneste undtagelse er indadgående træ/alu døre. Her vil du skulle bestille to separate elementer.

Bemærk: Såfremt du ønsker at få monteret et sideparti i samme karm, som en bestilt dør, skal du blot notere dette i kommentarfeltet, som du finder på samme side, som hvor du indtaster dine leveringsoplysninger.

 

Hvordan tager jeg mål til min nye hoveddør?

Når du tager mål til din dør, skal du gøre følgende

 • Mål udvendigt fra mursten til mursten. Dette mål kaldes for hulmål.
 • Bemærk: Væggen kan være skæv, derfor bør du måle efter flere steder.
 • Fra henholdsvis hulmålets bredde og højde skal du fratrække 2,5 cm. Dette skal du gøre for at gøre plads til isolering rundt om din dør
 • Når du har fratrukket 2,5 cm, har du karmmålet.
 • Det er karmmålet, du skal bruge, når du skal indtaste mål i vores prisberegner.

Bemærk: Se også vores opmålingsvejledning her.

 

Hvilken farve skal min hoveddør have?

De fleste vælger at få hoveddøren i samme farve som boligens vinduer. Dette er det sikre valg og samtidigt et valg, som du højst sandsynligt vil blive glad for, da det giver din bolig et ensartet og roligt udtryk.

Når du skal vælge farve til din hoveddør, bør du også tage farven på dit hus med i overvejelserne. Farver som hvid, grå og sort er meget populære farver for tiden, da disse farver passer både til hvide, gule og røde boliger.

 

Hvad er min dørs åbningsretning?

Mange er i tvivl om hvordan åbningsretningen på en dør bestemmes. Det du skal huske er, at du skal stå på den side, som din facadedør skal åbne til. Hvis din dør skal være udadgående skal du stå på udvendig side for, at se om hængslerne skal være i venstre eller højre side. Hvis de eksempelvis skal være i højre side, så er døren højre udadgående. Hvis din dør skal åbne indad, skal du stå på indvendig side for, at se hvilken side hængslerne skal være i. Hvis hængslerne skal være i højre side, så er døren højre indadgående.

Bemærk: I vores prisberegner er der tegninger, som let illustrerer de forskellige åbningsmuligheder.

 

Hvilken type lås skal jeg vælge?

Vi tilbyder to typer låse. Læs nedenfor hvad du skal være opmærksom på inden du vælger lås til din hoveddør.

Lås/lås:

Vælger du denne løsning vil en cylinderlås være monteret både på indvendig og udvendig side. Denne løsning er rigtig smart, når du eksempelvis skal på ferie, da du kan fjerne den indvendige nøgle. Derved vil en eventuel tyv ikke kunne bruge døren som udgang.

Bemærk: Hvis der udbryder brand i din bolig, og den indvendige nøgle bliver væk i forvirringen, risikerer du, at du og din familie ikke vil kunne bruge døren som flugtvej.

Vrider/lås:

Vælger du denne løsning vil en vrider være monteret på indvendig side, mens en cylinderlås vil være monteret på udvendig side. I tilfælde af brand er denne løsning at foretrække, da man altid vil have mulighed for at bruge døren som flugtvej. Til gengæld vil døren også kunne benyttes af mulige tyve.

 

Skal jeg vælge 2 eller 3 lags glas?

Begge rudetyper lever op til det nuværende bygningsreglement – derfor kan du trygt vælge både 2 eller 3 lags glas. Vi anbefaler dog kun 3 lags glas til store vinduesvægge eller hvor huset er isoleret som et Energi A hus, da det ellers vil tage mange år at tjene den ekstra pris hjem.

 

Hvilken type sprosser skal min facadedør have?

Vi anbefaler altid, at man vælger energisprosser såfremt det er muligt. Energisprosser er sprosser som er pålimet glasset og derved er energisprosser det energivenlige valg. Gennemgående sprosser deler derimod glasset i flere glasfelter.

Husk! Jo flere sprosser din dør skal have, des dårligere vil lysindfaldet blive. Husk derfor at vurdere antallet af sprosser i forhold til din dørs størrelse.