Fragt fra: 395,-

Telefonen åbner kl 08:00

Grundet en opdatering i Google Chrome browseren, kan du opleve at hjemmesiden kører langsomt eller slet ikke svarer. Oplever du dette, bør du genåbne vores hjemmeside i en anden browser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

OK, LUK BESKED

Dobbeltdør / Dobbelt Facadedør

En dobbeltdør giver boligen et imponerende flot udtryk. Vores dobbelte facadedørs priser er meget konkurrencedygtige, og vi kører løbende tilbud på facadedøre. På oversigten herunder fremgår vores udvalg af dobbeltdøre. Hvis du ønsker at beregne en pris, skal du blot klikke på den ønskede model. Herefter bedes du indtaste det ønskede mål samt specifikationer. Er du i tvivl om hvad du skal være opmærksom på, er du også velkommen til at læse vores guide til bestilling af dobbeltdøre her.

Bemærk: Knastfrit træ er altid forvalgt. Hvis du ønsker et andet materiale, skal du blot huske at tilrette det, når du har valgt den ønskede dobbeltdør.

Guide til at vælge den rigtige dobbeltdør / dobbelt facadedør

Vi gennemgår her de spørgsmål, vi ofte får af kunder, inden de bestiller deres nye dobbeltdør.

 

Oversigt over indhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg vælge?
 2. Hvilken stil bør min nye dobbeltdør have?
 3. Hvordan tager jeg mål til min dobbeltdør?
 4. Hvilken farve skal min dobbeltdør have?
 5. Hvordan bestemmes åbningsretningen?
 6. Hvilken type lås skal jeg vælge?
 7. Bør jeg vælge 2 eller 3 lags glas?
 8. Energisprosser eller gennemgående sprosser?

 

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem 3 forskellige materialetyper – træ, træ/alu og plast. Inden du beslutter dig for materialevalget, bør du tage stilling til nedenstående:

 • Er minimal vedligehold vigtigt for mig?
 • Vil jeg bibeholde min boligs nuværende udseende?
 • Hvad må dobbeltdøren koste?

Hvis minimal vedligeholdelse står højt på din ønskeliste, så tyder det på, at enten plast eller træ/alu vil være det rette valg for dig. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at disse to materialetyper vil passe til din boligs udtryk. Bor du eksempelvis i en ældre bolig, så som et bindingsværkshus, vil træ sandsynligvis passe bedst til din bolig.

Læs mere om valg af materiale her.

 

Hvilken stil bør min nye dobbeltdør have?

Du bør gå efter en dobbeltdør som passer til den boligtype, som den skal monteres i. Bor du derfor i en palævilla, er det vigtigt, at den dør du vælger har mange forskellige detaljer – herunder fyldninger, sprosser samt eventuelt et dobbelt spændstykke. Det er med til at tilføre din bolig en ægte og gammeldags charme. Hvis du derimod bor i en funkisvilla, vil det passe bedre med en dobbelt facadedør med et enkelt udseende.

 

Hvordan tager jeg mål til min dobbeltdør?

 • Først skal du finde dørens hulmål. Det finder du ved at måle fra mursten til mursten – fra udvendig side.
 • Mål først bredden og derefter højden. Du bør måle efter flere steder, da muren kan være lidt skæv
 • Når du har hulmålet, skal du trække 2,5 cm fra.
 • Når du har gjort dette, har du dørens karmmål. Det er karmmålet, du skal bestille din nye dobbeltdør i.

 

OBS: Se også vores opmålingsvejledning her.

 

Hvilken farve skal min dobbeltdør have?

Det sikre valg vil være at få din dobbelte facadedør i samme farve som vinduerne. Det vil give et roligt og ensartet udtryk, som du med stor sandsynlighed vil blive glas for. Du bør også tage farven på din bolig med i overvejelserne – hvide, grå og sorte farver passer eksempelvis til både hvide, røde og gule boliger. Derfor er disse farver også meget populære farvevalg.

 

Hvordan bestemmes åbningsretningen?

Ved dobbeltdøre vil man have to døre som man kan benytte. Dog vil kun én af dørene kunne anvendes alene. Det er den primære dør og det er derfor denne dør, du skal bestemme åbningsretningen for. Når åbningsretningen skal bestemmes, skal du stå på den side, som din dør skal åbne til. Det vil sige, at ved en indadgående dør vil åbningsretningen skulle bestemmes indefra og ved en udadgående dør, vil åbningsretningen skulle bestemmes udefra. Dernæst skal du bestemme i hvilken hængslerne skal sidde på den primære dør. Er døren eksempelvis indadgående og hvis hængslerne skal placeres i den højre side, så vil døren være højre indadgående. Omvendt er døren udadgående og skal hængslerne placeres i højre side, så er døren højre udadgående.

Bemærk: I vores prisberegner er der tegninger, som illustrerer de forskellige åbningsmuligheder for den primære dør.

 

Hvilken type lås skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem to låsetyper – lås/lås og vrider/lås. Nedenfor kan du læse, hvad du skal tage stilling til, inden du vælger mellem de to låse.

Lås/lås:

Dette er det smarte valg i forhold til indbrudssikring, da du vil få en låsecylinder på udvendig og indvendig side. Fordelen ved denne løsning er, at du kan fjerne den indvendige nøgle, når du ikke er hjemme. Derved vil en eventuel tyv ikke have mulighed for at benytte din facadedør som udgang.

Vrider/lås:

Hvis uheldet er ude og der opstår brand i din bolig, er denne løsning at foretrække, da du altid vil kunne benytte døren som flugtvej. Ulempen er dog, at eventuelle tyve også vil kunne bruge døren som udgang.

 

Bør jeg vælge 2 eller 3 lags glas?

Vi anbefaler størstedelen af vores kunder at bestille 2 lags glas. 3 lags glas anbefaler vi normalvis kun til Energi A huse eller til store vinduesvægge.

 

Energisprosser eller gennemgående sprosser?

Såfremt din dør skal have sprosser anbefaler vi, at du vælger energisprosser, da det er det energivenlige valg. Mens gennemgående sprosser går igennem glasset og dermed deler det op i flere rudefelter, er energisprosser limet på glasset.