Fragt fra: 395,-

Telefonen åbner kl 08:00

Grundet en opdatering i Google Chrome browseren, kan du opleve at hjemmesiden kører langsomt eller slet ikke svarer. Oplever du dette, bør du genåbne vores hjemmeside i en anden browser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

OK, LUK BESKED

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer hører til blandt de klassiske vinduesmodeller, traditionelt udformet med 4 ruder per fag, placeret så sprosserne danner et dannebrogsflag. Dannebrogsvinduet er en model, der aldrig går af mode.

På oversigten herunder fremgår Vinduesgrossisten brede udvalg af dannebrogsvinduer. Hvis du ønsker at beregne en pris, bedes du klikke på det ønskede vindue, og herefter kan du indtaste mål samt specifikationer. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber dine dannebrogsvinduer, kan du læse vores guide til bestilling af dannebrogsvinduer her.

Bemærk: Knastfrit træ er altid forvalgt. Ønskes et andet materiale, kan du ændre materialevalget i prisberegneren. 

Guide til bestilling af dannebrogsvinduer

Vi gennemgår her de spørgsmål, mange af vores kunder stiller os, inden de bestiller deres nye dannebrogsvinduer. Læs derfor med her hvis du er i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, inden du bestiller dine dannebrogsvinduer.

 

Oversigt over indhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg vælge?
 2. Hvordan tager jeg mål til mit dannebrogsvindue?
 3. Hvilken sprossetype skal jeg vælge?
 4. 2 eller 3 lags glas?
 5. Hvilket glas skal jeg vælge til mit badeværelsesvindue?
 6. Skal jeg bestille med eller uden not?
 7. Skal mit vindue have redningsåbning?
 8. Skal mit vindue have vendebeslag?
 9. Skal mit vindue have en udluftningsventil?
 10. Skal mit vindue have en bremse?

 

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Inden du tager en beslutning om, hvilket materiale du ønsker at få dine dannebrogsvinduer produceret i, bør du besvare nedenstående spørgsmål:

 • Er minimal vedligehold vigtigt for dig?
 • Vil du bibeholde din boligs nuværende udseende?
 • Hvad må dannebrogsvinduet koste?

Hvis du ønsker minimal vedligehold, så er træ/alu eller plast et oplagt valg. Det er dog ikke sikkert, at det er det rette valg til din bolig. I nogle tilfælde vil træ være det bedste valg, hvis du ikke ønsker at ændre din boligs arkitektoniske stil.

Læs mere om valg af materiale her.

 

Hvordan tager jeg mål til mit dannebrogsvindue?

Inden du bestiller dine nye dannebrogsvinduer, skal du finde to mål – hulmål og karmmål.

 1. For at finde hulmålet skal du først måle udvendigt – fra mursten til mursten.
 2. Bemærk: Det er vigtigt, at du måler hulmålets bredde og højde mere end ét sted, da hulmålet kan variere.
 3. Fra hulmålets bredde og højde skal du trække 2,5 cm fra.
 4. Derefter får du det karmmålet, som du bestille dit dannebrogsvindue i.

OBS: Se også vores opmålingsvejledning her.

 

Hvilken sprossetype skal jeg vælge?

Vi anbefaler som hovedregel altid energisprosser. Energisprosser kaldes også for pyntesprosser, da sprosserne et pålimet glasset. Derved vil vinduets glas bestå af ét glasfelt fremfor flere. Det vil dog ikke kunne ses, da afstandsstykker imellem glasset skjuler dette.

Gennemgående sprosser deler derimod glasset op i flere felter, og er derfor ikke en energivenlig løsning. Til gengæld giver gennemgående sprosser dig mulighed for at få forskellige glastyper i dit vindue. Du kan eksempelvis vælge at få sandblæst glas i de nederste glasfelter og klart glas i de øverste.

 

2 eller 3 lags glas?

Hvis du bor i et Energi A hus eller har en bolig med store vinduesvægge, anbefaler vi, at du vælger 3 lags glas. Derudover anbefaler vi 2 lags glas.

 

Hvilket glas skal jeg vælge til mit badeværelsesvindue?

Hvis du ikke ønsker, at nogen udenfor din bolig kan kigge ind i dit badeværelse, bør du overveje at bestille dit dannebrogsvindue med sandblæst eller cotswold glas. Mens sandblæst glas har en matteret overflade, har cotswold glas et mønster af vertikale streger. Begge typer af glas gør det umuligt at se ind, men de giver et fint lysindfald.

Bemærk: Du kan se billeder af begge glastyper i vores prisberegner under ’glas’ eller her.

 

Skal jeg bestille med eller uden not?

En not er en udfræsning i karmen på dit vindue, som kan fås både i bund, sider og top. Fordelen ved at vælge med at få dine dannebrogsvinduer med not er, at det kan gøre det lettere at montere henholdsvis vinduesplade og lysning.

Bemærk: Er du usikker på om, du skal bestille med not, bør du kontakte din tømrer og spørge om, han foretrækker med eller uden not

 

Skal mit vindue have redningsåbning?

Alle rum – bortset fra badeværelse og kælder – bør ifølge bygningsreglementet have minimum én flugtvej udad boligen.

For at en vinduesåbning kan kaldes for en flugtvej, må breddens eller højdens åbning ikke være mindre end 50 cm, og derudover skal vinduets samlede åbning være minimum 150 cm. Hvis det ikke er tilfældet, bør du overveje at bestille med redningsåbning. Bemærk dog at det kun er muligt at tilvælge redningsåbning til vinduer med 2 eller flere fag.

Bemærk: Det fag som har redningsåbning åbnes ved hjælp af skyderigler. Derfor kan faget kun åbnes, når faget ved siden af er åbent. Har du derfor et ønske til, hvor redningsåbningen skal monteres, er det vigtigt, at du oplyser os om dette ved bestilling. Dette kan du gøre i kommentarfeltet, som du kan finde på samme side hvor du skal indtaste din leveringsadresse.

 

Skal mit vindue have vendebeslag?

Et vendebeslag gør, at du kan vende dit vindue næsten 180 grader. Hvis du bor på 1. sal eller højere, betyder det derfor, at du vil have mulighed for at vaske den udvendige del af dit vindue indefra.

 

Skal mit vindue have en udluftningsventil?

Én udluftningsventil kan alene ikke forbedre indeklimaet i din bolig. For at en udluftningsventil skal have en effekt, er det vigtigt, at der er udluftningsventileret monteret andre steder i din bolig. Derudover skal udluftningsventilerne helst være placeret overfor hinanden, da frisk luft derved let vil kunne strømme gennem din bolig.

 

Skal mit vindue have en bremse?

Hvis du er træt af at dine vinduer blæser op eller i, når du lufter ud, bør du overveje at bestille dine dannebrogsvinduer med bremse. På den måde kan du fastlåse dit vindue i en given position, når det er åbent. Bemærk, du kan kun få bremse til paskvilgreb og ikke til anverfer.

Hvis du er i tvivl om den udseendemæssige på de to lukkesystemer, kan du se billeder af dem, når du har valgt den ønskede model. Kig under specifikationen ’lukkesystem vindue’.

Bemærk: Et vindue med bremse kan kun åbnes 90 grader, mens vinduer uden bremse kan åbnes i en 180 graders vinkel.